gong.bgБългария продължава да мечтае на волейболния Мондиал. След категоричния успех над

...
gong.bgБългария продължава да мечтае на волейболния Мондиал. След категоричния успех над
Коментари Харесай

България очаква мощна подкрепа и здрава битка със САЩ

gong.bg

България продължава да мечтае на волейболния Мондиал. След безапелационния триумф над Иран, тази вечер за момчетата на Пламен Константинов следва значима борба. Навръх 22 септември (Независимостта на България) страната ни ще се изправи против Съединени американски щати във втория си мач от група G от втория стадий Световното, което се организира в у нас и в Италия.

Срещата е от 20:40 часа в „ Арена Армеец “ в столицата.

Класиране на „ трикольорите “ за финалната фаза на шампионата минава през три наложителни триумфа в София, като първата стъпка бе направена, а едно от огромните тествания за родния състав следва.

В момента България заема второто място в потока си с актив от 12 точки, след четири триумфа и две провали. Едно от тях бе нанесено точно от костеливите иранци, само че в петъчната вечер момчетата на Пламен Константинов взеха сладостен реванш против този противник. Другият състав, от който селекцията ни претърпя загуба, бе Полша.

Освен над Иран, победи българските волейболисти за момента записаха още над Финландия, Пуерто Рико и Куба.

Междувременно Съединени американски щати оглавява група G с 16 точки след шест триумфа в шест дуела. 

„ Имаше искра в очите и друг заряд. Залата не беше цялостна, само че публиката даде добра поддръжка. Срещу Съединени американски щати ще ни бъде по-лесно от психическа позиция и по-трудно от волейболна. Мисля, че за тази среща заслужаваме цялостна зала “, сподели селекционерът ни Пламен Константинов очакванията си за жарка поддръжка довечера в „ Арена Армеец “.

В последния си мач от група G България се изправя против Канада. Двубоят е в неделя, 23 септември, още веднъж от 20:40 часа.

Припомняме, че според регламента отборите влязоха във втория стадий с всичките си индикатори насъбрани досега (победи, загуби, точки, геймово и точкото съотношение). 

Първенците от завършените 4 групи в актуалната фаза, както и двата най-силни втори състава, ще оформят финалната шестица, където селекциите ще бъдат разпределени в нови две групи от по три отбора. Срещите от финалния стадий ще се играят в Италия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР